wit gouden collier met ruwe aquamarijn en geelgoud accenten in 14 karaat goud door Sanders Weyden

Aquamarijn geboortesteen van de maand Maart.

Aquamarijn is de geboortesteen van de maand maart.  De naam Aquamarijn betekent zeewater. Zoals iemand ooit zei:  

“Deze prachtige doorschijnende blauwe steen geeft in geslepen vorm de wonderbaarlijke lichteffecten van de zon schijnend op golvend water, alsof ze zelf bewogen wordt.”

Aquamarijn is zeker een van onze favorieten met haar mesmeriserende licht en positieve blauwe tinten die ruimte uitademen, luchtigheid, mogelijkheid en ontspanning, ruimte van geest, helderheid van denken. De natuurlijke kristallen zijn hexagonaal van vorm, een uitdagende vorm die ook de steen in haar ruwe vorm een mooi contrast laat vormen met het edelsmeedwerk waarin ze gebruikt wordt als sieraad.

Aquamarijn valt onder de beryllen, daar is ons woord bril van afkomstig. Vroeger sleep met van deze steen brillenglazen. Of je er helderder van gaat zien als je deze steen draagt? Wellicht geeft haar schoonheid nieuwe inzichten, of een andere, ruimere manier om tegen dingen aan te kijken. Mij inspireert ze in ieder geval eindeloos, moge ze jou eenzelfde plezier schenken. 

 

Geboortesteen

Wat is een geboortesteen? Een geboortesteen voor iedere maand van het jaar.

Een geboortesteen staat symbool voor de maand waarin je bent geboren. Elke maand heeft een of meerdere edelstenen die aan deze maand toegeschreven zijn. Elke geboortesteen heeft haar eigen unieke schoonheid en eigenschappen. Dat maakt de edelsteen van jouw maand persoonlijk en betekenisvol.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.