Stars and Galaxies Ring 18k WHite Gold and Diamonds by Sanders Weyden

Diamant geboortesteen van de maand April.

Diamant is de geboortesteen van de maand April.  De naam Diamant komt van het Griekse woord adámas wat onbedwingbaar of onoverwinnelijk betekent.

Diamant, ooit omschreven als: “ de vurig schitterendste en hardste onder de edele steenen.” (Bron: woordenboek 1858)

Diamant is een van de hardste edelstenen, daar heeft deze steen haar naam aan te danken. Het is een van de hardste materialen die in de natuur voorkomen en is het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs. Dankzij die hardheid worden de gepolijste vlakken van een geslepen diamant haast niet mat.

Dit haast onverwoestbare karakter van de diamant maakt haar een prachtig symbool voor eeuwige liefde en daarmee ook een geliefde steen voor verlovings- en huwelijksringen.

 Diamant is een transparant kristal met als eigenschap een hoge brekingsindex, het licht wordt schitterend door diamanten gebroken en weerkaatst. De natuurlijke kristallen zijn verschillend in vorm, vaak kubisch, zoals octaëders dodecahedral en kubussen. De meest bekende slijpvorm is echter de briljant.

Waar andere edelstenen onderhevig kunnen zijn aan slijtage, met als gevolg dofheid en licht gebrokkelde randen, blijft de diamant meestal helder en scherp. Daarom wordt ook wel gezegd dat diamanten de drager zegenen met helderheid van verstand en denken, een goede focus en concentratie. Nog een prima reden om jezelf een mooi sieraad met diamanten cadeau te geven, was mijn heldere gedachte!

Met al die helderheid hebben diamanten wel de neiging om vuil aan te trekken, een professionele  poetsbeurt op zijn tijd misstaat ze niet. Kom daarvoor gerust langs op ons atelier.

Een van de weinige dingen die een diamant te vrezen heeft is de hardheid van andere diamanten die eventueel samen gedragen worden in sieraden en langs elkaar heen schuren, en aangezien de diamant het hardste materiaal is en de zetting van een zachter edelmetaal, kan het ook geen kwaad om zo af en toe, zo om het jaar, de zettingen van uw geliefde sieraden na te laten kijken, om zeker te weten dat de zetkasten en zetpootjes nog goed hun werk doen. Ook daarvoor bent u van harte welkom.

Diamant in zijn helderheid en kracht is een steen die inspireert, verovert en stand blijft houden. Tot onze grote vreugde, want het is een van de stenen waar we het liefst mee werken. 

 

Geboortesteen

Wat is een geboortesteen? Een geboortesteen voor iedere maand van het jaar.

Een geboortesteen staat symbool voor de maand waarin je bent geboren. Elke maand heeft een of meerdere edelstenen die aan deze maand toegeschreven zijn. Elke geboortesteen heeft haar eigen unieke schoonheid en eigenschappen. Dat maakt de edelsteen van jouw maand persoonlijk en betekenisvol.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.