Het verhaal achter het sieraad.

Het verhaal achter het sieraad.

Deze maand had ik de eer een set gouden aanschuifringen te mogen maken voor een pas afgestudeerd en geslaagd iemand. Ze kwam met haar moeder op bezoek op ons atelier en kreeg een sieraad cadeau om te vieren dat ze geslaagd en 18 geworden was.

 

Een sieraad om het passeren van de tijd te vieren.

Toen ik 17 was kreeg mijn beste vriendin een gouden ring voor haar 18e verjaardag van haar ouders. Het was een mooie karakteristieke ring met een saffier als centersteen.  Een sieraad om deze overgang naar volwassendom te vieren. Dat vond ik zo sjiek, dat wou ik ook!

Ik toog naar mijn ouders en vertelde dat ik graag voor mijn 18e een gouden ring zou willen, net als mijn vriendin. Wat ik toen nog niet begreep van mezelf was dat ik altijd op zoek was naar het unieke, het karaktervolle. Het betekenisvolle gekoppeld aan met liefde en ambachtelijk gemaakt.

Mijn lieve ouders luisterden naar me en met mijn verjaardag kreeg ik een doosje met daarin een 14k geel gouden gestanste ring van de Makro, met een saffiertje een robijntje en een diamantje in de volgorde van de Nederlandse vlag. Ik was dankbaar dat ze naar mijn wens hadden geluisterd, maar dit cadeau sloeg voor mij de plank helemaal mis.

Deze ervaring maakt het voor mij zo ontzettend mooi dat ik nu zelf een set ringen heb mogen maken voor iemand met een oog voor schoonheid, appreciatie voor ambacht, iemand die iets unieks en waardevols aan haar dochter wou geven.

Het is zo waardevol en bijzonder om klanten op ons atelier te mogen ontvangen en bij te mogen dragen aan de hele beleving van iets uitzoeken, een wens vorm te laten geven en dan iets te scheppen met volle aandacht en waardering voor de persoon voor wie je het maakt.

Lieve klanten, dank jullie wel!

Terug naar blog

1 reactie

Wat een mooi verhaal en wat een prachtig sieraad.

Elly Wijnen

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.