wit parel collier atelier Sanders Weyden

Hoe zorg ik voor mijn Parels?

Parels, onderhoud en verzorging.

Parels zijn delicate natuurproducten. Ze bestaan uit een zacht organisch materiaal genaamd nacre en hebben naast uw andere juwelen een eigen voorkeur in behandeling en verzorging om zo lang mogelijk hun unieke schoonheid te bewaren. Hieronder vindt u een aantal stappen om optimaal voor uw parels te zorgen.

 

  1. Parels houden ervan om gedragen te worden.

Parels zijn gevoelig voor uitdroging, ze houden ervan om gedragen te worden zodat ze vocht kunnen opnemen uit de lucht en van uw huid. Wilt u goed voor uw parels zorgen, draag ze dan minimaal 2 a 3 x per jaar.

Parels zijn delicaat, ze zijn gevoelig voor uitdroging, zuren en chemicaliën. Parfums, cosmetica zonnebrandmiddelen en haarspray bevatten chemicaliën die de glans van een parel kunnen aantasten. Daarom adviseren we uw: doe uw parels als laatste om en als eerste af!

 

wit parelcollier knopen atelier Sanders Weyden
  1. Parels schoon maken.

Maak de parels na het dragen schoon met een zachte doek (bijvoorbeeld een molton doek) om schadelijke stoffen te verwijderen die de parels kunnen aantasten.

Een van de bepalende factoren voor de waarde en schoonheid van uw parels is hun luster, hun glans. Deze willen we dus beschermen. Houd er daarom rekening mee dat parels niet houden van zuren, dus ook niet van schoonmaakmiddel. Ze houden echter ook niet van zonnebaden, zwemmen in chloor, en zelfs flinke transpiratie kan de luster en glans van uw parels aantasten.

 

tahiti parelcolliet atelier Sanders Weyden
  1. Parels bewaren.

Bewaar uw parels in een apart stoffen zakje, zachte doek, of zacht gevoerde juwelendoos zodat ze niet langs uw andere juwelen krassen. Ook helpt het lucht doorlatende zakje ervoor dat uw parels de luchtvochtigheid op kunnen nemen. Bewaar ze niet in een luchtdichte omgeving, dan hebt u kans dat ze broos worden en de glans beschadigt.

 

parels knopen door Sanders Weyden
  1. Parels opnieuw laten knopen.

Wanneer het tijd wordt om uw parels te laten knopen kunt u hiervoor terecht bij uw goudsmid. Meestal is dat na ongeveer twee jaar bij intensief dragen van uw parels of eerder als de knoopjes verkleurd of uitgerekt zijn. Bent u aan het twijfelen of uw parels extra aandacht nodig hebben, kom dan gerust langs voor een gratis consult op ons atelier, dan kunnen we van daaruit samen overleggen en bepalen wat de beste zorg voor uw parels is.

De knoopjes tussen de parels beschermen uw parels op twee manieren: ze zorgen ervoor dat de parels niet beschadigen omdat ze niet langs elkaar schuren en zorgen ervoor dat bij een breuk niet al uw parels van de streng vallen. Met een vers geknoopt snoer weet u dus dat u optimaal voor uw parels hebt gezorgd.

 baroque parelcollier atelier Sanders Weyden

  1. Bij twijfel, overleg gerust met uw goudsmid.

Wilt u weten wat de conditie van uw parelsieraden is, is een parel uit een oorhanger losgekomen of dient een snoer misschien opnieuw geknoopt te worden? Maak dan gerust een afspraak met ons om langs te komen voor een gratis consult. Samen kijken we wat uw sieraden nodig hebben, wat de beste stappen zijn en geven we u een prijsopgave zodat u rustig kunt overleggen wat u wilt laten doen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.