Ringmaat meten, hoe doe je dat?

Ringmaat meten, hoe doe je dat?

Hoe bereken ik mijn ringmaat? 

Het opmeten van de maat van uw ring d.m.v. de ringenmaten.

Een juiste ringmaat opmeten is niet altijd even gemakkelijk. Natuurlijk bent u van harte welkom om een afspraak te maken op ons atelier om uw ringmaat gratis op te laten meten. Hier meten we uw ringmaat op met een geijkte ringenbos; een aantal voorbeeld ringen met geijkte standaard maten.  Mocht u echter niet in de mogelijkheid zijn om persoonlijk langs te komen, dan bieden wij onderstaande tips om uw ringmaat te achterhalen of op te meten.

 

Ringmaat opmeten door een bestaande ring te gebruiken.

Een van de makkelijkste manieren is om een bestaande ring die lekker zit op te meten aan de binnenzijde, dat kan met een schuifmaat, of neem de ring mee naar ons atelier waar we hem op een ringstok kunnen zetten om de binnendiameter op te meten. Bij het bepalen van de juiste maat kan een millimeter verschil in de breedte al een enorm verschil maken. Hoe nauwkeuriger een maat bepaald kan worden, hoe beter. 

 

De Ringmaat tabel: Verschillende soorten maatvoering bij het meten van de maat van uw ring. 

Er bestaan verschillende maatvoeringen voor de ringmaat. Er is een Amerikaans meetsysteem, een Duits- of Frans- meet systeem en het milimeter of Europese systeem. Om een vergelijking te kunnen maken bieden we een ringmaten tabel met een overzicht van verschijdene maten. De ringmaat tabel van Sanders Weyden geeft een accurate weergave in mm van vingeromtrek en een bij benadering gegeven maat in VS of Europa ringmaat.

Mocht u uw ringmaat accuraat weten in VS of Europa maat, en bij ons een ring willen bestellen, vermeld dit dan bij uw bestelling. Wij zullen dan van de door u vermelde ringmaat uitgaan bij het vervaardigen van uw ring.

 

Ringmaat opmeten met een strookje papier. 

Een van de methodes om uw ringmaat bij benadering op te meten is als volgt:

  1. Neem een touwtje of knip een strookje papier uit.
  2. Wikkel het om het grotere deel van de vinger.
  3. Markeer met een pen daar waar de cirkel bijeen komt.
  4. Meet met een liniaal de afstand van het einde van het strookje papier of touwtje tot aan de markering die u heeft aangebracht.
  1. Vergelijk uw meting met de onderstaande tabel om uw ringmaat te bepalen. Als u twijfelt tussen twee maten, kies dan de grotere maat.

 

Voor een PDF met volledige ringmaat tabel, klik hier.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.