Het Atelier

Sanders Weyden; unieke hedendaagse sieraden, ambachtelijk gemaakt met liefde en een scherp oog voor detail en kwaliteit.

In het atelier van Sanders Weyden worden al uw sieraden gemaakt door Ludo Weyden en Karen Sanders, partners in creativiteit en in het leven. Wij combineren onze unieke talenten en kwaliteiten om hedendaagse sieraden te maken die van hoge kwaliteit zijn en door kunnen worden gegeven aan generaties die nog komen.

 

Wij maken hedendaagse sieraden en trouwring uit onze eigen lijn, daarnaast is het ook mogelijk om in overleg sieraden in opdracht te laten maken of her-maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jubileum sieraad, een herdenkingssieraad of een bestaand juweel dat aangepast mag worden.

 

Naast onze eigen lijn aan hedendaagse sieraden en trouwringen bieden wij op ons atelier onder meer de volgende diensten aan:

  • Reparatie en herstel van sieraden
  • Zetwerk, het zetten van edelstenen
  • Graveren, het graveren van een tekst of afbeelding
  • Knoopwerk, het opnieuw knopen en rijgen van parel-armbanden en -colliers en al het andere knoop en rijgwerk van sieraden gemaakt met kralen.

 

Reparatie en herstel van sieraden.

Naast onze eigen juwelenlijn bieden we de mogelijkheid om uw bestaande juwelen te herstellen, op te frissen, aan te passen en op maat te maken, dit altijd in goed overleg, waarbij we kijken naar de mogelijkheden die geboden worden.

 

Zetwerk

Het zetten van stenen is onze specialiteit. We hebben een ruime ervaring in het zetten in verschillende zetvormen; waaronder het zetten van pavé zettingen, micro pavé en het zetten van solitaire stenen.  

 

Graveren

Wij bieden de mogelijkheid om machinale gravures te zetten en handgravures.

 Bij de machinale gravures wordt de gravure met een pen in het materiaal gezet. Het gaat hierbij dus om een zogenaamde kras gravure waarbij de tekst met een diamantstift in het metaal wordt gezet.

 

Knoop- en rijgwerk

Op het atelier van Sanders Weyden kunt u uw parelcolliers en armbanden opnieuw laten knopen, alsmede elke ander geknoopt of geregen sieraad.

 

U bent van harte welkom om een afspraak te maken, we verheugen ons er op u te mogen ontvangen op ons atelier!