Ringmaten Tabel

BELANGRIJK:
Geef uw nauwkeurige ringmaat op bij het bestellen.
U bent van harte welkom om een afspraak te maken op ons atelier om uw ringmaat gratis op te laten meten. Mocht u echter niet in de mogelijkheid zijn om persoonlijk langs te komen, dan bieden wij onderstaande tips om uw ringmaat te achterhalen of op te meten.

Deze manieren zijn uiteraard niet even accuraat als het laten opmeten van uw ringmaat op ons atelier, de tabellen en afbeeldingen die we bieden dienen ter referentie, Sanders Weyden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele meetfouten.

De ringmatentabel geeft een accurate weergave in mm van vingeromtrek en een bij benadering gegeven maat in VS of Europa ringmaat.

Mocht u uw ringmaat accuraat weten in VS of Europa maat, vermeld dit dan bij uw bestelling. Wij zullen dan van de door u vermelde ringmaat uitgaan bij het vervaardigen van uw ring.

 

Een van de methodes om uw ringmaat bij benadering op te meten is als volgt:

  1. Neem een touwtje of knip een strookje papier uit.
  2. Wikkel het om het grotere deel van de vinger.
  3. Markeer met een pen daar waar de cirkel bijeen komt.
  4. Meet met een liniaal de afstand van het einde van het strookje papier of touwtje tot aan de markering die u heeft aangebracht.
  1. Vergelijk uw meting met de onderstaande tabel om uw ringmaat te bepalen. Als u twijfelt tussen twee maten, kies dan de grotere maat.

 

Voor een PDF met volledige ringmaat tabel, klik hier.